Kedves Szülők!

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Gulyás Gergely online sajtótájékoztatón közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják az egész országban.
Hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkokat. (továbbiakban: https://www.vecses.hu/hirek/koronavirus_-_ujabb_enyhitesek_pest_megyeben-5ebd37f82bca5)


Most a távolság betartása a fontos, ezért óvodánkban továbbra is kis létszámmal tudjuk fogadni a gyermekeket.


Ezért mindenkit megkérünk – aki csak teheti – megfelelő felügyelet mellett továbbra is biztosítsa a gyermeke otthoni ellátását.
Óvodánkba továbbra is csak és kizárólag egészséges gyermek hozható, illetve akiknek szülei a járványügyi helyzettel összefüggésben nélkülözhetetlen munkát végeznek, valamint akiket munkáltatójuk nem mentesít a munkavégzési kötelezettség alól, illetve számukra távmunkát nem tud biztosítani.


Az Óvoda épületében a következő óvintézkedések lépnek életbe:
-    Az intézmény épületében a szülők, kísérők viseljenek maszkot!
-    Gyermekük átadásakor törekedjenek arra, hogy minél kevesebb időt töltsenek az intézményben!
-    Amennyiben a nap folyamán az óvodapedagógus a gyermeken betegség tüneteit észleli, a szülőt értesíti, akinek haladéktalanul haza kell vinnie a gyermeket!
-    A betegség gyanújával hazaküldött gyermek szülője az óvodai ellátást ismét csak akkor kérheti, ha a gyermek házi gyermekorvosától igazolást küld e-mailben, hogy a gyermek a közösséget újra látogathatja, és egészséges.
-    Ügyeljenek arra, hogy egyszerre 1 szülőnél több ne tartózkodjon az óvoda épületében, várjanak türelemmel!


Számítunk az együttműködésükre, mellyel sokat segíthetünk, hogy minél zökkenőmentesebb legyen ez az időszak!


Nevelőtestület